Kristel kwam, zag, overwon en leerde me opruimen

Perfectionisme, uitsteldrang, gebrek aan discipline, enig kind het huis uit, overlijden van mijn moeder, gebroken pols, hardnekkig eczeem: factoren om in zes jaar van mijn huis een rommelhuis te maken en het te laten verslonzen. 

Ik was onbekwaam geraakt om het op te ruimen omdat ik zo overweldigd was door de groeiende massa spullen en helemaal niet wist waar of hoe te beginnen. Ik werd er ook niet vrolijker op: een eufemisme.

Hulp zou ik zoeken, want alleen kon ik de klus niet geklaard krijgen.

Zoeken naar homeorganizers, opruimcoaches, allerhande hulpmiddelen en schoonmaakproducten kopen, boeken over opruimen lezen, you tube-filmpjes over opruimen/minimaliseren bekijken....ik heb alles geprobeerd.
Veel tijd en geld heeft dit in beslag genomen - zonder resultaat.

Tot ik op een artikel over Sekuur botste en Kristel Stalmans' blog las. Ik twijfelde niet omdat ik zo gecharmeerd was door haar mening en eerlijke kijk op het opruimgebeuren. Een dag later heb ik haar gecontacteerd en kwam ze met enthousiasme, doorzicht en discretie bij me aan. Het klikte onmiddellijk.

Haar energie, focus, doorzicht, organisatievermogen, tact, diligentie en flair voor styling: voor mij was het "du jamais vu". Zo veel talent en kwaliteiten in één "opruimbuddy"? Het leek me onwerkelijk zoals Kristel in een relatief kleine tijdsspanne een rommelige kamer kan ombuigen in een vergrote, klare, logische ruimte. Zij creëert ruimte, harmonie en rust in huis en ook in mijn hoofd. Ik word er soms bijna euforisch van.

Kristel heeft voor alles een oplossing: bakjes, dozen en mandjes, alles "clusteren" en dit op een nog stijlvolle manier ook. Alles op de juiste, logische plaats krijgen. Waar haalt ze het en waarom ben ik er niet op gekomen? Het is Kristels aangeboren kwaliteit.
Opruimen = Kristel.

Ik hou opnieuw van mijn huis en mijn spullen. Hoe meer we opruimen, hoe minder last van eczeem ik heb, hoe energierijker en creatiever ik me voel. Opruimen met Kristel is goed voor de ziel en heilzamer voor mij dan een bezoek aan de psycholoog. Wat wil een mens nog meer?

Het klinkt misschien onwerkelijk maar Kristel "carte blanche" geven in alle ruimtes van mijn huis is één van de beste besluiten in mijn leven. Ze kan me met zachte hand motiveren en aan het werk houden, zodat ik niet meer achterop geraak.

Ik kijk na drie maanden nog altijd uit naar elke sessie met Kristel en zal haar missen als ze haar missie hier voltooid heeft. Ik heb haar al gevraagd om volgend jaar een "update" te komen doen. En Ik zal ze zeker contacteren als ik ergens mee in de knoop ben geraakt of als er weer iets boven mijn hoofd groeit.

Proficiat, Kristel, en nog heel veel succes met Sekuur, je verdient het echt! Ik twijfel er niet aan dat je volgend jaar geen vrije tijd meer zal hebben omdat je nu eenmaal de beste opruimbuddy bent.

Een fan en ex-chaoot,

Esther

Dank je Esther! Een mooier kerstcadeau kan ik me niet inbeelden. Zoveel lieve woorden lezen raakt me. Hierdoor besef ik elke keer opnieuw hoe ik mijn klanten help, gewoon door mezelf te zijn en te doen wat ik het liefste doe. 

Herken je jezelf in dit verhaal, of heb je zin in een babbel? Contacteer me gerust, een kennismaking is helemaal gratis.

Liefs,
Kristel